Tons of Rock presenterer «The Return Of Metal»: ENSLAVED – ekstrakonsert kl. 18.00! Torsdag 05.11.20 VALKYRIEN ALLSTARS – ekstrakonsert! Kl. 21.00 Torsdag 26.11.20 Tons of Rock presenterer «The Return Of Metal»: AUDREY HORNE – ekstrakonsert kl. 18.00 Fredag 04.12.20 Tons of Rock presenterer «The Return Of Metal»: GAAHLS WYRD Torsdag 21.01.21

Søk
Søk på www.rockefeller.no

Meny Nyhetsbrev
Meld deg på Rockefellers nyhetsmail.

Samarbeidspartnere

OBOS

Ticketmaster


 
Program << >>

Torsdag 10/12-2020 Rockefeller
CADAVER

True legends never die. Only death is real. Hail the return of CADAVER!

For første gang siden 2004 er bandets sjef og grunnlegger, Anders Odden, tilbake for å gjenvinne sin trone som en av Europas sanne death metal-pionerer.

CADAVER, som dukket opp i den gryende metal-undergrunnen på slutten av 80-tallet, var blant de første norske ekstreme metal bandene som fikk anerkjennelse utenfor hjemlandet. Med en lyd som blandet den rasende brutaliteten til POSSESSED, CARCASS og NAPALM DEATH med en tydelig egenart sikret Odden og hans tenårings kamerater en avtale med Earache Records-under etiketten Necrosis. De utga Norges første death metal album ,Hallucinating Anxiety, i 1990. Et mer progressiv og variert album, ... In Pains, ankom i 1992: men til tross for all deres fremdrift og unike, ondskapsfulle sjarm, var den første CADAVER dømt til å gå i oppløsning knapt et år senere da Norsk black metal overtok all fokus på ekstrem metal fra Norge. Likevel var deres status som kulthelter ubestridelig.

I løpet av 2006 og 2007 utførte Anders 66 show som livegitarist for CELTIC FROST og koblet likhetene med karrieren til Martin Ain. "I ettertid er det lett for meg å se at alder var det viktigste årsaken til hvordan ting skjedde og hvordan vi gikk oss vill," sier Anders. “Da jeg senere i livet skjønte at Martin Ain bare var 16 da han ble med i HELLHAMMER og deretter startet CELTIC FROST, forlot bandet da han var 19, så jeg min egen vei i hans vei. Jeg var i
samme posisjon med CADAVER. Jeg hadde så mange ideer og ønsket å gjøre så mye, men band kameratene mine hadde andre interesser og ideer i livet, og jeg endte opp med å være den eneste personen i bandet med en in-it-for-life-holdning. "

Anders var gjennom hele 90-tallet aktiv i undergrunnen og var aldri helt fornøyd men slutten til CADAVER: I 2001 dukket bandet opp igjen som CADAVER INC, og promoterte seg selv som et opprydding firma for drapsscener via det som nå virker en bemerkelsesverdig onlinekampanje. Albumet, Discipline, brakte en industriell stil til Anders 'varemerke riffing og ble hyllet for sin ubarmhjertige intensitet. En ytterligere inkarnasjon av CADAVER vokste til liv i 2002, da Anders gikk sammen med medlemmer av metal-veteranene Aura Noir for å produsere Necrosis, det fjerde albumet i en stadig mer kronglete musikalsk arv.

"Det er morsomt nå, men ja - i 2001 var vi foran vår tid - igjen!" Bemerker Anders. “Det ser ut til å være forbannelsen min, men det er flott å ha gjort alt det nå og å se tilbake så langt inn i fortiden min, plukke opp der jeg la ting igjen og finne ut min egen stil. Tid er en morsom ting. Når du er ung, tror du at du må gjøre alt du vil gjøre før du er 25, og deretter før du er 30, og så videre! Men når du går inn i slutten av 40-årene, gir du faen. Jeg er i dette for livet, og jeg føler at jeg er utenfor en hvilken som helst annen tidslinje angående musikk."

Til tross for å være ubemerket opptatt med SATYRICON og mange andre prosjekter, har Anders Odden stadig samlet opp materiale for en ny CADAVER-utgivelse det siste tiåret. Den siste biten i puslespillet falt på plass da Anders inngikk et nytt vennskap og kunstnerisk partnerskap med den legendariske MEGADETH (og tidligere SOILWORK) trommeslager Dirk Verbeuren.

"I mitt hjerte har jeg alltid hatt forestillingen om at CADAVER eksisterer på en eller annen måte," forklarer Anders. “Dirk spilte session trommer for SATYRICON på 70000 tons of metal cruise i 2014, og vi ble kjent med hverandre da. Han snakket om hvor mye han elsket CADAVER, og jeg fortalte ham at jeg hadde spilt inn demoer i 10 år uten trommeslager. Så da han var den fyren han er, sier han: 'Send sangene til meg!' "

Dette partnerskapet lokket Nuclear Blast til å signerte bandet i 2019 og CADAVER stormer inn i 2020 med album utgivelsen Edder & Bile.

Edder & Bile - den første full lengde fra dette bandets nye inkarnasjon av Anders Oddens originale, ekstreme metall visjon. Denne utgivelsen er full av den samme primitive ånden som drev bandets tidlige verk. Gjestevokal fra death metal-ikonene Kam Lee (MASSACRE) og Jeff Becerra (POSSESSED) sørger for at denne knusende gjenfødelsen er overlegen andre death metal album i 2020.

Kombinasjonen av Dirk Verbeurens ustoppelige percussive batteri og Anders ’spedalske skrik og ubegrensede arsenal av riff er både et blodig kjærlighetsbrev til metallisk ekstremitet og et nytt manifest for vridde visjoner. Alt formidlet med største oppriktighet og lidenskap. "Jeg tror jeg skriker hjertet mitt ut mot alle de mørke sidene i livet på denne platen - skuffelse, svik og bedrag," sier Anders. “Det handler om den menneskelige tilstanden, vår skrøpelige eksistens og våre store forhåpninger som vil bli drept av tid og død på slutten av det hele. Generelt føler jeg meg veldig bra og å lage denne musikken gjør meg veldig glad. Brutalt fornøyd.”

Når det gjelder hans nye “partner in death”, har Anders bare ros. Til slutt, etter flere tiår med leting, har han funnet den perfekte musikalske partneren og en metal-venn for livet. "Dirk er en flott person, musiker og alt annet," avgir Anders. «Han er en “en-av-en-milliard” trommeslager, og jeg er så beæret at han ønsket å gjøre dette og hjelpe meg å oppnå ting
jeg aldri har gjort med Cadaver tidligere. Vi planlegger å gjøre dette resten av livet nå, uavhengig av andre ting vi gjør. Det er bare et så flott partnerskap innen musikk. "

Bill. kr. 350,- + bill.avg. 18 år leg. Dørene åpner kl. 19.00.


Legg til i kalender Share
Vi anbefaler også ...
 
Program RF JDSS
Onsdag
21.10.20
Champions League:
AJAX–LIVERPOOL
Onsdag
21.10.20
GÅTE – akustisk
Fredag
23.10.20
D.D.E. - Korona-spesial
Fredag
23.10.20
DUNDERBEIST
+ support: Jaqueline + Sonno Joi
Fredag
23.10.20
JOHN OLAV NILSEN & NORDSJØEN
– kl. 18.00
Fredag
23.10.20
JOHN OLAV NILSEN & NORDSJØEN
Fredag
23.10.20
ANE BRUN
– ekstrakonsert
Lørdag
24.10.20
JOHN OLAV NILSEN & NORDSJØEN
– kl. 18.00
Lørdag
24.10.20
D.D.E. - Korona-spesial
Lørdag
24.10.20
D.D.E.
Lørdag
24.10.20
ANE BRUN
Lørdag
24.10.20
JOHN OLAV NILSEN & NORDSJØEN
– kl. 21.00
Tirsdag
27.10.20
Champions League:
LIVERPOOL–MIDTJYLLAND
Tirsdag
27.10.20
Oslo World:
SOLIDARITETSKONSERT FOR BEIRUT
feat. Moddi
Frida Ånnevik
Unge Beirut
KORK strykekvintett
m.fl.
Tirsdag
27.10.20
KANSAS
Torsdag
29.10.20
Unplugged på Sentrum Scene:
KLOVNER I KAMP
ekstra-ekstra-ekstra-ekstra-ekstrakonsert kl. 18.00
Torsdag
29.10.20
Unplugged på Sentrum Scene:
KLOVNER I KAMP
ekstra-ekstra-ekstra-ekstrakonsert kl. 21.00
Torsdag
29.10.20
Kontur Forlag presenterer:
BRUSBOKA av Oral Bee
– boklansering + minikonsert
Fredag
30.10.20
DA PLAYBOY FOUNDATION
– 20 år i spillet
Oral Bee / Mr. Pimp Lotion / Big Ice
– ekstrakonsert kl. 18.00
Fredag
30.10.20
DA PLAYBOY FOUNDATION
– 20 år i spillet
Oral Bee / Mr. Pimp Lotion / Big Ice
kl. 21.00

Design og implementasjon: JPG Jungelpatruljen