ISÁK Torsdag 25.02.21 ODD NORDSTOGA – ekstrakonsert (kl. 18.00) Onsdag 03.02.21 LARKIN POE + support: Crown Lands Torsdag 21.10.21 CONCEPTION Fredag 29.04.22

Søk
Søk på www.rockefeller.no

Meny Nyhetsbrev
Meld deg på Rockefellers nyhetsmail.

Samarbeidspartnere

OBOS

Ticketmaster


 
Program << >>

Onsdag 12/04-2017 Rockefeller
INFERNO METAL FESTIVAL
– 4-dagerspass


Nok engang inviterer vi til en sort påskefeiring i Oslo, når Inferno Metal Festival braker løs 12.–15. april 2017. Dette blir den 17. festivalen i rekken og det har blitt en tradisjon for metalfans fra hele verden å delta.

FORELØPIG PROGRAM:
ABBATH (NO)
GORGOROTH (NO)
CARCASS (UK)
POSSESSED (US)
VENOM INC. (UK)
BORKNAGAR (NO)
PRIMORDIAL (IE)
RED HARVEST (NO)
ANAAL NATHRAKH (UK)
CROWBAR (US)
SVARTIDAUÐI (IS)
HELHEIM (NO)
FURZE (NO)
AZARATH (PL)
INSIDIOUS DISEASE (NO)
SLAGMAUR (NO)
INFERNAL WAR (PL)
KONTINUUM (IS)
ZHRINE (IS)
PILLORIAN (US)
TANGORODRIM (NO)
AUÐN (IS)
PANZERFAUST (US)
WHIP (NO)
NACHASH (NO)

Artister slippes fortløpende.

CARCASS
Er det ett band innen ekstrem-metal som fortjener legendestatus så er det Carcass. De var et av de første bandene til å spille goregrind og opp igjennom 90-tallet var de med på å forme melodiøs death metal. De mange klassiske albumene bandet har gitt ut har hele veien vært med på å bryte barrierer og skape noe nytt. Carcass ga seg i 1996 etter å ha gitt ut «Swansong» – men etter mange års dvale samlet bandet seg igjen og i 2013 slapp de «Surgical Steel» til stor glede for både kritikere og fans. Carcass er nå klar for Inferno Metal Festival for aller første gang og ha ingen tvil - denne konserten vil bli legendarisk!

ABBATH
Abbath er bandet som ble til da Immortals frontfigur, vokalist og gitarist, Abbath Doom Occulta, gikk egne veier i 2015. Med seg tok han kulden, kraften og en personlighet få kan matche innenfor norsk black metal og lagde albumet «Abbath» i 2016. Abbath bærer fremdeles fakkelen høyt og det er med stor stolthet vi presenterer han på Inferno Metal Festival i Oslo for aller første gang.

GORGOROTH
Et av de tidlige norske black metal-bandene er Gorgoroth som ble dannet helt tilbake i 1992. Dermed feirer bandet 25 års jubileum i år etter trofast tjeneste i Satans navn. Gorgoroth er et av de mest beryktede black metal-bandene fra Norge og fører fremdeles an som en av lederne innen ekte norsk black metal. Tidløse klassikere som «Pentagram», «Antichrist» og «Under the Sign of Hell» regnes som milepæler og bandet har laget mye kontrovers opp igjennom årene med ekstravagante konserter. Vi ønsker deg velkommen til et helt spesielt og blasfemisk show på Inferno Metal Festival 2017 når Gorgoroth feirer sitt 25 års jubileum.

POSSESSED
Det er duket for en legendarisk kveld når ett av verdens første death metal-band kommer til Inferno Metal Festival 2017, og tar med seg tidløse klassikere som «The Exorcist», «Death Metal», «Pentagram» og «Satan's Curse», som garantert vil skape whiplash hos det norske folk. Possessed var en av de tidlige bandene innen sjangeren og ga ut en demotape ved navn «Death Metal» i 1984 og dermed var en genre født. Med guttural vokal, brutale riff og kjappe trommer; Possessed er en kraft innen extreme metal man ikke kan unngå. Possessed høres fremdeles helt fantastisk ut selv etter så mange år og «Seven Churces» regnes som en av de viktigste og beste death metal-albumene blant de lærde.

BORKNAGAR
Det er nå 20 år siden Borknagar slapp sitt selvtitulerte debutalbum. Bandet har alltid utviklet seg i nye retninger for hvert album - men samtidig ivaretatt sine musikalske røtter. Dette kan du blant annet høre på Borknagars 10. studioalbum "Winter Thrice" som ble sluppet tidligere i år. Inferno Metal Festival ble faktisk grunnlagt sammen med Borknagars gitarist Jens F. Ryland og Borknagar var det første bandet til å headline Inferno Metal Festival sammen med Enslaved i 2001. Når Borknagar nå returnerer til Inferno Metal Festival kan du være sikker på at publikum vil få seg en musikalsk opplevelse av de store.

PRIMORDIAL
Det Irske black metal-bandet Primordial ble dannet i 1987 under navnet Forsaken, som på den tiden covret klassikere fra band som Bathory og Venom. I 1993 skiftet bandet navn til Primordial og i 1995 var debutalbum «Imrama» ute. Bandet høstet lovord fra tidlig start, men ikke før i 2007, da skiva «To The Nameless Dead», var ute på markedet ble Primordial verdenskjent. Siden da har Primordial spilt rundt i hele verden, fra store festivaler til mindre klubbkonserter, og det er på høy tid bandet returnerer til Inferno Metal Festival!

VENOM INC.
In League with Satan! At war with Satan! The Seven Gates of Hell! Welcome to Hell! Vi ønsker velkommen til Venom Inc. som består av line-upen som spilte inn de klassiske Venom-albumene «Prime Evil», «Temples of Ice» og «The Waste Lands». Original Venom-medlemmer Abbadon og Mantas er tilbake, sammen med Demolition Man. Black metallens Gudfedre er klare for Inferno Metal Festival og tar med seg udødelige klassiskere som «Witching Hour», «Warhead», «Countess Bathory», «Die Hard», «In Nomine Sathanas», «Black Metal» og mange flere, fra sin rikholdige diskografi! Lay down your soul to the gods rock `n' roll!

RED HARVEST
Red Harvest ble stiftet tilbake i 1989 og var en av de mest aktive live-bandene i den norske metal-scenen for en lang periode. Bandets musikk kan kategoriseres som industriell metal, men Red Harvest er så langt mer enn et band du bare kan klistre en merkelapp på, og bandet har alltid likt å overraske sitt publikum. I 2010 var det dog slutt for Red Harvest – men endelig er bandet tilbake for å gi sine fans en etterlengtet tilbakekomst. Oslobandet har ikke spilt i hjembyen siden 2009 og det er med stor glede vi presenterer Red Harvest til Inferno Metal Festival 2017!

ANAAL NATHRAKH
Anaal Nathrakh ble skapt for å være lydsporet til verdens undergang! Siden 1999, har ikke Anaal Nathrakh bare sluppet ut 8 studioalbum og en EP til glitrende kritikker, men bandet har også samarbeidet med noen av de største innen extreme metal, som Attila Csihar (Mayhem), Shane Embury and Danny Herrera (Napalm Death), Nick Barker (Testament, Dimmu Borgir), Joe Horvath (Circle of Dead Children), Sethlans Teitan (Watain) og mange flere. Med et nytt album ute kalt «The Whole of the Law», viser bandet nok en gang sin vitalitet og evne til å skape noe nytt innen sjangeren. «The Whole of the Law» er en brutal opplevelse som gir deg en følelse av å kjøre berg-og-del-bane igjennom helvete. Anaal Nathrakh gjorde sitt internasjonale debutkonsert på Inferno Metal Festival tilbake i 2007. Nå returnerer de til festivalen og er klare for å slippe løs sin fandenivoldskheten og kaos nok en gang på det norske publikum!

CROWBAR
Crowbar er et amerikansk sludge metal-band fra New Orleans, Louisiana. Bandet kan gjenkjennes for deres ekstremt trege, seige og tunge låter som også har passasjer til kjappere hardcore. Crowbar regnes som et av de mest innflytelsesrike bandene fra New Orleans' metal-scene. Deres tunge og groovy metal har inspirert sjangere som sludge metal, doom metal og stoner metal. Dette blir Crowbars første konsert på Inferno Metal Festival, så ikke gå glipp av når en av pionerene av sludge metal enter scenen på Rockefeller!

SVARTIDAUÐI
Bandet har blitt kjent som «gudfedrene til islandsk black metal». Svartidauði er ikke bare ett underground-fenomen, men har blitt oppdaget langt utover den Skandinaviske scenen og har spillejobber over hele Europa. Også i Amerika selger bandet så det holder og konserttilbudene strømmer på etter at bandet ga ut sitt kritikerroste debutalbum, «Flesh Cathedral», som blir av mange sett på som en milepæl i Islands black metal-historie. Soundet til Svartidauði går igjen hos mange nykommere i den islandske scenen, men Svartidauði skiller seg fremdeles ut som fanebærerne. Bandet har noe unikt å tilby, noe vilt og utemmet, mystisk og voldelig. Live leverer bandet gang på gang og det er liten tvil om at det blir en konsertopplevelse av de store når bandet spiller på Inferno Metal Festival 2017.

HELHEIM
Helheim, pioner innen norsk viking metal, har holdt det gående helt siden 1992. Bandet har til nå gitt ut åtte fullengdere fylt opp med black metal med tekster om vikingtiden og det norrøne. Helheims nyeste album heter "raunijaR" og ble utgitt i fjor. Et album der vikingånder herjer sterkt. Du kan også regne med at Helheims opptreden på Inferno Metal Festival 2017 vil være sterk når de spiller på festivalen for fjerde gang!

AZARATH
Azarath er ett black/death metal-band, dannet i oktober 1998 av Inferno fra Behemoth sammen med Bruno og D. fra Damnation, i Tczew, Polen. Deres første innspillingen var «Traitors»-demoen og «Promo'2000» og siden den gang har banden utgitt fem fullengdere. Polsk death metal er verdenskjent for å lage kvalitetsfylt death metal og Azarath er intet unntak. Azarath er brutal death metal av beste sort!

INSIDIOUS DISEASE
Insidous Disease ble dannet i slutten av 2004 av Sven Atle Kopperud (Dimmu Borgir) og Jardar (Old Mans Child) sammen med trommeslager Tony Laureano (Angelcorpse, Nile). Senere ble også Shane Embury (Napalm Death, Brujeria, Lock Up) med i rekkene. Etter mye leting fant de en unik vokalist i Marc Grewe (som tidligere sang det i tyske death metal-bandet Morgoth) som med sine syke skrik passet perfekt sammen med bandets rabiate stil. Musikalsk, lyrisk og visuelt er albumet «Shadowcast» fra 2010 summen av ærlig, brutal og voldelig death metal på sitt aller beste, som ingen fan av sjangeren har grunn til å være misfornøyd med. Bandet har den siste tiden jobbet med den etterlengtede oppfølgeren, som fremdeles er uten navn, men vil være klar i løpet av 2017. Forvent enda mer brutalitet i form av skitten old school death metal! Dette blir deres første opptreden på Inferno Metal Festival.

SLAGMAUR
Med et nytt album som snart kommer ut på Osmose under tittelen «Thill Smitts Terror» – er Slagmaur klare for Inferno Metal Festival for andre gang. For de som var heldige nok til å få med seg bandet live sist gang så er det liten tvil om at Slagmaur leverer noe av det mest skremmende, sære og syke norsk black metal har å by på. Ikke forvent en konsert av en typisk karakter. Dette bandet vet hvordan man gjør det visuelt riktig for å bygge opp den perfekte stemningen for å akkompagnere sin unike black metal. Velkommen til et ekstraordinært show med Slagmaur på Inferno Metal Festival 2017!

INFERNAL WAR
Infernal War kommer fra Polen og spiller rå black metal. Bandet har holdt det gående siden 1997 og deres nyeste album, «Axiom», kom i fjor og regnes som et mesterverk av fans av undergrunns black metal. Infernal War var booket til Inferno Metal Festival i 2011, men av ulike årsaker måtte kanselere. Nå er bandet tilbake og klare for Inferno Metal Festival med mer styrke og kraft enn noensinne!

KONTINUUM
Kontinuum startet under navnet Pornea i 2001. I 2010 skiftet islendingene sitt navn til Kontinuum og to år senere ga de ut debutalbumet «Earth Blood Magic». Albumet fikk strålende kritikker, og ble kåret til årets rockalbum av Morgunblaðið i Island. Kontinuum begynte å jobbe på oppfølgeren i 2014. Første singel fikk tittelen «I Huldusal» og kom ut samme år og fikk betydelig spilletid på radiokanalene på Island, og toppet listene til øyas største alternative rockradiostasjon. «Kyrr» kom ut i butikkene i april 2015 sammen med den splitter nye singelen «Breathe». Etter utgivelsen av sitt andre album ga Kontinuum seg ut på to turneer i Tyskland og har spilt på en rekke festivaler rundt om i Europa. Nå er bandet klare til å erobre Norge og Inferno Metal Festival!

ZHRINE
Zhrine kommer fra Island og var tidligere kjent under navnet Gone Postal. Fra 2007 spilte de under deres tidligere navn og fikk på seg en godt rykte som et av Islands beste live-band. I 2015 skiftet bandet navn og signerte på Season of Mist. De ga ut det forrykende albumet «Unortheta» tidligere i år. Bandet er nå klare for å erobre verden og for første gang kommer de til Norge og Inferno Metal Festival!

PILLORIAN
Pillorian ble dannet tidlig i sommeren 2016 av Stephen Parker (Maestus, ex-Arkhum), John Haughm (ex-Agalloch) og Trevor Matthews (Uada, ex-Infernus) der de hadde som mål å skape noe unikt og mørkt innenfor dark/black metal. Med uforglemmelige melodier strukturert på en særegen stil sammensnøret med mørke folk-elementer og en aggressiv lydvegg kan du banne på at Pillorian vil levere når de opptrer på Inferno Metal Festival 2017. Bandet har nylig signert til Eisenwald Records i Tyskland, og vil gi ut sitt debutalbum i 2017.

AUÐN
Auðn kommer fra landsbyen Hveragerði i den sørlige delen av den vulkanske øya, og er et av de ferskeste tilskuddene fra det spirende black metal-scenen på Island. I motsetning til de fleste av sine landsmenn innen black metal har Auðn fylt sin musikk med uforglemmelige melodier og et kontrastfylt sound mellom det vakre og kaotiske. Bandet ble grunnlagt den dystre vinteren i 2010, og siden da har Auðn brukt tiden vel på å utforske et lydlandskap som skiller seg ut fra alt annet du har hørt tidligere.

PANZERFAUST
Panzerfaust kommer Canada og ble dannet i 2005 som et prosjekt for å skape noe lovløst og noe utenfor de vante rammene. Bandet selv beskriver musikken deres som noe der ingenting er trygt og ingenting er hellig. Bandet har med årene utviklet seg i en særegen stil, men samtidig hold seg tro mot sine black metal-røtter. Panzerfaust er blitt kjent for konserter der de maner frem unike live-shows bestående av mørke stemninger og skitten kaos. Panzerfaust erklærer «The War of All Against All».

ZHRINE
Zhrine kommer fra Island og var tidligere kjent under navnet Gone Postal. Fra 2007 spilte de under deres tidligere navn og fikk på seg en godt rykte som et av Islands beste live-band. I 2015 skiftet bandet navn og signerte på Season of Mist. De ga ut det forrykende albumet «Unortheta» tidligere i år. Bandet er nå klare for å erobre verden og for første gang kommer de til Norge og Inferno Metal Festival!


BILLETTER:

4-dags festivalpass (inkludert klubbkveld): kr. 1800,- kr. inkl. bill.avg.

3-dags festivalpass (uten klubbkveld): kr. 1500,- kr. inkl. bill.avg.


Legg til i kalender Share
Vi anbefaler også ...
 
Program RF JDSS
Torsdag
28.01.21
GIRLSCHOOL
Tirsdag
09.02.21
DEAN WAREHAM plays GALAXIE 500’s «On Fire» + more
Torsdag
11.02.21
TURMION KÄTILÖT
Tirsdag
23.02.21
DAN REED NETWORK
+ support: Vega
Fredag
26.02.21
Rock’n Roll Junkies i samarbeid med Kiss Bastards og Live Wire Booking presenterer: UNMASKED + TØMMERMENN + SUICIDE BOMBERS
Lørdag
27.02.21
ANTON RUUD med HARESTUKORET
Tirsdag
02.03.21
FRAZEY FORD
Onsdag
17.03.21
ISAK DANIELSON
Fredag
19.03.21
VANDENBERG
Tirsdag
23.03.21
TONY MACALPINE
+ supp.: Verlorener
Fredag
26.03.21
THE NO ONES
featuring members from
R.E.M.
Teenage Fanclub
I Was A King
The Minus 5
Tirsdag
06.04.21
SOEN
Fredag
09.04.21
HR. SMITHS VENNER
+ support: Gribbene
Tirsdag
13.04.21
MICHALE GRAVES
American Monster Tour
Performing and Celebrating the Music of American Psycho & Famous Monsters 1995 –2001
Onsdag
14.04.21
GRANT-LEE PHILLIPS
Torsdag
15.04.21
THE SLOW READERS CLUB
Fredag
16.04.21
DUNDERBEIST
+ support: Jaqueline + Sonno Joi
Lørdag
24.04.21
BIG COUNTRY
Fredag
30.04.21
ACRES WILD
Mandag
03.05.21
R.A. THE RUGGED MAN
+ support: A-F-R-O

Design og implementasjon: JPG Jungelpatruljen