BLACK PUMAS Lørdag 18.06.22 DRIVE-BY TRUCKERS + support: Jerry Joseph Fredag 27.05.22 JIMMY EAT WORLD + support: Together Pangea Onsdag 29.06.22 GARY CLARK JR. Søndag 12.06.22

Søk
Søk på www.rockefeller.no

Meny Nyhetsbrev
Meld deg på Rockefellers nyhetsmail.

Samarbeidspartnere

OBOS

Ticketmaster


 
Program << >>

Mandag 06/06-2022 Sentrum Scene
ACTION BRONSON and THE ALCHEMIST with EARL SWEATSHIRT

Bli med når Action Bronson, Earl Sweatshirt og Alchemist 6. juni inntar Sentrum Scene for et av årets uten tvil største hiphopbegivenheter!

Action Bronson er en aldri så liten norgesvenn å regne, med vane for å fylle Rockefeller til randen og å by på konserter man sent vil glemme. Den tidligere kokken og Queens-rapperen er en av hiphopens morsomste rappere og skribenter – en som fortsetter å overraske plate etter plate, år etter år. Stilmessig er det et stykke mellom den legendariske mixtapen Bon Apetite…Bitch og det nyeste albumet Only For Dolphins, hans mest eksentriske så langt, men stemmen og ikke minst den absurde humoren som gjorde han til stjerne består.

Den distinkte røsten har jobbet med alt fra A$ap Rocky og Chance the Rapper til Wiz Khalifa og Raekwon, og lener seg lydmessig på storheter som Kool G Rap og Ghostface Killah, med sin skarpe tunge, utbroderte ordspill og hysteriske tekster som uanstrengt hopper fra kulinariske termer til ubarmhjertige takedowns.

Han har aldri vært en kritikeryndling, men er elsket av fans verden over for sine høyenergiske, uimotståelige show – dels hiphopkonsert, dels stand-up – og en tilstedeværelse få kan trumfe. Den voldsomme entusiasmen som flyter mellom publikum og Bronson har gjort ham til bransjens usannsynlige favoritt. Hiphopens uten tvil mest karismatiske scenepersonlighet vender nok en gang tilbake for å gjøre rent bord i Oslo!

En av vår tids mest unike rappere er uten tvil Earl Sweatshirt, nærmest født og oppvokst i hiphopens høysete. Fra sin spede tid som geni i bakgrunnen med kollektivet Odd Future til oppfarten som usedvanlig artist, låtskriver og produsent – alt har vært med til å gjøre Earl til en av sjangerens mest visjonære stemmer – ingen over, ingen ved siden av.

Han har skapt karriere ut av en karakteristisk kreativ, smått dystopisk stil og beskjeftiget seg med alt fra horrorcore til alt-rap før han landet i et unektelig eget, eksperimentelt uttrykk som leker med lytterens forventninger. Et øyeblikk dypt melodisk, et annet rytmisk abstrakt, men fengende til tross for et fravær av gjenkjennelige beats. Man kan kalle det bredde. Fellesnevneren er hans usedvanlige evne til å folde ut sitt indre liv, fra det mest hverdagslige til eksistensielle, fra glede til sorg, gjennom slående musikk og tekster som tar en på sengen.

Med seg på turné har han det nyutgitte albumet Sick!, et nytt høydepunkt og kapittel i karrieren, hans mest ekspressive og allsidige plate til dags dato. «Uavhengig av emne er det fortsatt en ren glede å høre Earl rappe. Hans låtskriving har bare blitt mer konsis, mens hans skarpe humor og varierte fremføring fremkaller levende, detaljerte tablåer», skrev Dylan Green i sin omtale av Sick! for Pitchfork. Forbered deg på å se en artist i sitt ess – rå og uhemmet – når Earl Sweatshirt inntar Sentrum Scene sammen med The Alchemist.

Alchemist har sakte, men sikkert vokst frem som en internasjonalt toneangivende rapper og låtskriver – faktisk har han rappet helt siden 1991. Likevel er han best kjent for sitt virke som produsent, for alt fra Nas og Snoop Dogg til Ghostface Killah og Mobb Deep, og var blant annet ansvarlig for to låter på klassikeren Murda Muzik. Nettverket han samlet på seg de siste tiårene figurerer nå jevnlig på hans stadig mer frekvente, idiosynkratiske utgivelser, fra Action Bronson, Danny Brown og Freddie Gibbs til Vince Staples, Tyler, The Creator og Boldy James.

I dag er det vanskelig å tenke Alchemist uten å tenke Earl Sweatshirt. Deres få, men usedvanlig fruktbare samarbeid har gitt oss høydepunkt som «E.Coli» og «Loose Change», alt med en umiskjennelig, sampletung sound som finslipes for hver utgivelse. Alchemist jobber som en av hiphopens mest produktive spillere nesten alltid med én samarbeidspartner på tvers av en hel plate, blant annet med Armand Hammer, Boldy James, Curren$y og ikke minst Freddie Gibbs på kritikerfavoritten Alfredo.

Med tre stemmer av rang på plakaten er det garantert å bli et show uten motstykke når Action Bronson, Earl Sweatshirt og Alchemist 6. juni fyller Sentrum Scene!

Bill. kr. 550,- + bill.avg. 18 år leg.
Dørene åpnes kl. 19.00.


Legg til i kalender Share


Vi anbefaler også ...
 
Program RF JDSS
Lørdag
21.05.22
EMERGENZA FESTIVAL 2022
– Finale
Lørdag
21.05.22
SHADOWLOVE: Etterfest Sisters Of Mercy
Lørdag
21.05.22
THE SISTERS OF MERCY
+ support: Principe Valiente
Søndag
22.05.22
Premier League-avslutning:
LIVERPOOL - WOLVERHAMPTON
Søndag
22.05.22
MACY GRAY
Tirsdag
24.05.22
DENZEL CURRY
Support: Playthatboizay + Oscar Blesson
Tirsdag
24.05.22
THE SMILE
+ support: Robert Stillman
Onsdag
25.05.22
FLUFFY LOVIN' & FRIENDS
Onsdag
25.05.22
THE LEMONHEADS
«It's a shame about Ray»
performed in it's entirety!
+ support: Karl Larsson
Fredag
27.05.22
OSLO ROCK DEALERS
Fredag
27.05.22
DRIVE-BY TRUCKERS
+ support: Jerry Joseph
Fredag
27.05.22
KVELERTAK
with special guests: Blood Command
Fredag
27.05.22
THE SHEEPDOGS
Lørdag
28.05.22
Champions League-finale:
LIVERPOOL – REAL MADRID
Lørdag
28.05.22
FULL EFFEKT SOMMERFEST
Dårlig Vane / Angelo Reira / Kars / Martin Hazy / Soffe / Macho / Steffen Kvidahl / DJ Girson + overraskelser
Lørdag
28.05.22
DUVEL + YELLOWROOTS
Lørdag
28.05.22
KAT VON D
Søndag
29.05.22
YUNGBLUD
+ support: Boy Bleach
(18 år leg. i hovedsal / fri alder på galleriet)
Mandag
30.05.22
GARY NUMAN
+ support: I Speak Machine
Mandag
30.05.22
MEW
«And The Glass Handed Kites»
– 15th Anniversary Tour

Design og implementasjon: JPG Jungelpatruljen