FLOGGING MOLLY + support: Hayeminol Fredag 19.07.24 WHEEL + support: Molybaron Torsdag 12.12.24 JORDAN RAKEI + support: Dhruv Søndag 15.09.24 SYNNE VO – Ekstrakonsert + support: Peg Parnevik 18 år leg. (hovedsal) - fri alder (galleri) Lørdag 05.10.24

Søk
Søk på www.rockefeller.no

Meny Nyhetsbrev
Meld deg på Rockefellers nyhetsmail.

Samarbeidspartnere

Ticketmaster


 
Program << >>

Lørdag 16/01-2016 Rockefeller
Juicy & Rockefeller presenterer:
NORSK HIPHOP-HISTORIE - LIVE!

Klovner i Kamp // Warlocks // Gatas Parlament // Don Martin // Oral Bee // Larsiveli // Makko Makeba // Son Of Light // Nils m/ Skils // MC Cey // Kaveh // Cezinando // Herreløse // Klish // Fremmed Rase // Snedige Pøbla: Joddski & Jan Steigen (Tungtvann) // Pen Jakke // Ivan Ave & Fred Fades // Felony Force // Deif // I Ching
DJ's: Patski Love & Chris Stallion

Lørdag 16. januar fyller Juicy Rockefeller opp med det som kan krype og gå av artistene som banet vei, og senere klatret til toppen - så vel som de unge og fortsatt fremadstormende artistene, på den norske hiphop-scenen! Første artister ut er Klovner i Kamp, Warlocks, Gatas Parlament, Don Martin, Oral Bee og Larsiveli/Makko! Alle kan vel sies å være blant de mest legendariske artistene vi har hatt gjennom hiphop-historien her i Norge. Uansett sjanger. Frem mot jul blir det sluppet nye artister jevnlig, og det er bare å sikre seg billetter først som sist til denne unike og garantert uforglemmelige jubileumskonserten.

"Warlocks of Mayhem”, som de først kalte seg ble stiftet i 1992 og står bak en av de mest legendariske Norske Hip hop låtene noensinne, nemlig “Flashbacks”. Warlocks er også en del av Tommy Tee sitt Tee Productions, og var selvfølgelig også med på det som mange mener er den største helligste Norske Rap-låta til den dag i dag; “Takin Ova”.

Klovner i Kamp fra Tåsen i Oslo ble startet i 1994 Alis og Dr.S, senere ble Dansken og etterhvert Fingern med i bandet. Klovner har det nest mestselgende norske Rap-albummet gjennom tidene med over 30 000 eksemplarer av albumet "Bjølsen Hospital” (bare slått av Karpe Diem sitt “Fire Vegger”).

Gatas Parlament ble stiftet i 1993 og ga ut den første den første norskspråklige Hip hop-utgivelsen noensinne med vinyl EPen "Autobahn til Union” som kom ut i 1994, før EU-avstemninga samme år. Gatas Parlament her siden holdt koken mer eller mindre de siste 20 årene og alltid fokus på sitt sterke politiske budskap.

Don Martin startet opp i gruppa Conspiracy 2 Murda en gang på starten av 90-tallet i miljøet rundt Blitz og Bootleg på Torshov. Martin ble senere med i Gatas Parlament (inntil de skilte lag i 2014). I 2013 gav Martin ut sitt første soloalbum på norsk; "En Gang Romsåsgutt Alltid Romsåsgutt” og vant Spellemann i klassen Urban. Hans Oslo-hyllest “Nilsen" fra samme album, som vant Nopas pris for Årets Tekst 2013.

Oral Bee fra 1450 Nesodden sin første single "Penger" kom ut i 2000 og førte til at han raskt ble landets mest forhatte rapper med sin overdrevne West Coast-stil. Gjennom årene har han motbevist og til og med omvendt sin hatere og bygget opp en hardcore fanbase via 4 soloalbum, 2 samarbeidsalbum med Big Ice, over 50 produksjoner for amerikanse artister (som Da Playboy Foundation) og ikke minst sine ville konserter.

Makko Makeba har vært premissleverandør for ny Norsk Hip hop i lang tid, med sitt karakteristisk tåkete, basstunge og melodiøse sound. I vinter kommer en EP sammen med broren Larsiveli, som også står på scenen denne kvelden. Som den ene halvdelen av Norges kanskje best bevarte produsent-hemmeligheter; Soul Division, har Makko levert produksjoner og vokalbidrag for folk som $ushi x Kobe og Unge Ferrari.

Larsiveli som i likhet med Makko Makeba representerer den Horten-baserte Skogslosjen fremfører konkluderende punchlines som han lar henge igjen til ettertanke. Godt hjulpet av en nydelig luftig og dempet produksjon signert Soul Division, legger Larsiveli lag med forvridde stemmer og tøffe adlibs, samt den litt slepne artikuleringen hans høres også akkurat passe nonchalant ut.

Son Of Light, tidligere kjent som N-Light-N fra Mandal og signet til Tee Productions, slapp i 1997 en urokkelig klassiker innenfor norsk Hip hop, nemlig “Deep Green” som blant annet inneholdt bangerne "Fresh” og “Miracles”. I 2002 slapp han EPen "The Homecoming” før han i 2012 fulgte opp med Spellemannprisen-nominerte albumet "War of the Words”.

Nils m/ Skils fra Gjerdrum startet å rappe i 1994 i en alder av 14 år. I 2003 gjorde han og vant sin første battle, Rock The Spot. Som soloartist slapp Nils mixtapene “Ventings" i 2006 og "Ventings 2" i 2007, før hans offisielle debut-album, “Undergrunnslegende", kom i 2009. Nils m/Skils er uten tvil Norges råeste battle rapper og har siste årene arrangert Skeez TV battles i Oslo.

Det norske Hip hop-miljøet var sterkt mannsdominert i starten, men hadde ett unntak; MC Cey som i 1990 ble den andre (etter nordnorske Felony Force) til å gi ut Hip hop på plate i Norge med 7"-singelen "3.5.25/Hold it”. Her snakker vi nok en legendarisk Norsk Hip hop artist tilbake på scenen!

21 år gamle Kaveh er lyden av Oslo og Grünerløkka. Etter å ha buzzet i gate ett par år slapp han albumet "Sannheten Sårer” i 2014, hvor han blant annet hadde fjorårets største norske Rap-hit sammen med OnklP gjennom "Snufs”. I øyeblikket er Unge K signet på samme plateselskap som Nico & Vinz; 5 Star Entertainment og det går rykter om store ting i 2016. Kaveh var også nylig å høre på den norske remiksen av sveriges største Rap-låt i år; “Höru Mej Bae” og kort tid etter spyttet han flammer over "Shut Up" med Stormzy på sin egen “Hold Kjeft Remix”.

Cezinando er en ny fremadstormende stjerne på den norske musikkscenen. Med en fot godt plantet i den urbane musikksjangeren har den unge rapperen allerede rukket å slippe to albumer, flere musikkvideoer og spilt konserter rundt i landet på egenhånd. Den siste tiden har vært god mot Oslo-gutten, tidlig i år slapp han låten "Sykt Jævla Kult", en låt som fikk god mottakelse fra bl.a norsk bransje og presse. Cez ble b.la plukket ut av NRK P3 til å være "Ukens Urørt" og låten ble senere listet på samme kanal. Før sommeren slapp han sin siste singel “ €PA", som også har fått tung rotasjon hos P3.

Herreløse fra Oslo som platedebuterte med "Kall det hva du vil" i februar 2014 og gikk rett inn på førsteplass på både Platekompaniet og iTunes. Rap-trioen er kjent for et energispekka liveshow, med en sjeldent stor og dedikert fanbase som løfter taket hver gang det er konsert. Gutta er tidligere kjent for tette samarbeid med alt fra Jaa9&OnklP, Tungtvann, Nico D og Admiral P til NecroButcher fra Mayhem! På tampen av fjoråret rakk gutta også å gi ut EPen “Store Hoder” som blant annet ble gjestet av Shitrich, RSP og Svartepetter.

Norges ærligste løgner alias Klish fra Tromsø ga ut sitt krikterroste debutalbum “Bestandig" i 2013. Den nordnorske rapperen tidligere kjent som Klisne Fingra leverer gatesmart Hip Hop, og har også matet gatene med utgivelser som blant annet "Apokalyps Dude 1 & 2" og “Hangups”. Nylig gjestet Klish også Joddski sitt album “Bygdedyret” på låta “Djevelen” og slapp nylig EPen “Endelig Yess Monster” sammen med produsenten sin Sorte Beats hvor han rapper over noe så corny som 90’s Dance-låter.

Fremmed Rase fra Trondheim består av Ordfører'n, MC Apekatt og Kapabel. Gutta kom sammen tidlig på tidlig 90-tallet, og begynte å lage låter under navnet Alien Breed. De rappet på engelsk og norsk og ga ut mixtapes og demoer, men kom til at rapping på trøndersk slo best an hos publikum. Kapabels soloplate EP 1999/2000 ble Hip hop-Trondheims første offisielle utgivelse, og trioen fulgte opp som Fremmed Rase med 12-tommeren "Horisontal Fortellerkunst" i 2001. Debutalbumet “Pisspreik” kom ut i 2003 hvor de tydelig tok de vare på sine trønderske røtter med sampling av Hans Rotmo, Frode Sander Øien fra Sanderfinger og Gunnhild Sundli. I 2007 kom oppfølgeren "Varsko her!”.

Snedige Pøbla: Joddski & Jan Steigen (Tungtvann)

Joddski og Jan Steigen er så klart best kjent fra Tungtvann, og skjøter i dag solokarrieren til Joddski, samt soundsystemet Raggabalder. Ikke mange vet at Joddski rappet på norsk, også før Tungtvann. Han og Jan Steigen hadde sideprosjektet Snedige Pøbla, ved siden av Jørgens hovedprosjekt på midten-slutten av 90-tallet, Tailormade. Denne kveldeb får verden for første gang høre en smakebit av Snedige Pøbla. Dette prosjektet ble, i motsetning til Tarilormade, aldri innspilt. Altså fette eksklusivt som Jørgen ville sagt det selv!

Etter 14 års stillhet er Pen Jakke fra Fredrikstad ute på en liten tur ute dvalen, rapgruppa som for alvor satt Østen på kartet rakk å gi ut EPene "De kom ridende" i 1999 og "Pen Jakke" året etter. I 2000 kom albumet “Østen", som ble deres eneste album. Albumet ble fulgt opp med EPen "Generasjon Hip Hop" i 2001. Jakkene, som først startet opp som Blazer (og var i prinsippet en sammenslåing av duoene Pasifist og Blender for å ta det helt tilbake) før de skiftet navn og begynte å rappe på norsk, er et av de mest særegne kapitlene i norsk Hip hop-historie og et must på scenen denne kvelden. Vi gleder oss til å se Ubåt, Skranglebein og Fundamental Lyd samlet på scenen igjen!

Etter manges mening Norges best "nye rapper" på engelsk; Ivan Ave fra Vinje i Telemark har stått på og holdt koken i en årrekke, og 2015 viste seg å være året han skulle få lønn for strevet. I mai kom femspors-EPen "Low Jams" i samarbeid med Stones Throw-produsenten Mndsgn og krona på verket nå i desember med albumet “Fruitful” sammen med makker, produsent og DJ Fredfades kom høyt på flere av kåringene for årets beste norske album, skaper oppmerksomhet i utlandet og Ivan har nå fått internasjonalt bookingselskap.

Ikke alle vet dette, men Felony Force fra Bodø står faktisk bak den aller første utgitte norske raplåten, "Drugs", som kom ut i 1990, etter at Bodø-gruppa vant konkurransen Rock mot rus på Andenes. Bodø var på 80-tallet og første halvdel av 90-tallet et mekka for Hip hop-DJer, og alle gutta i Felony Force har en rekke bra plasseringer å vise til fra konkurranser som NM i mixing. 2 B Nice fra Felony Force var også tekniker/produsent på deler av Joddski sitt hovedprosjekt på midten-slutten av 90-tallet; Tailormade og vi er spente på hva gutta har å by på nå 25 år senere.

Deif fra Rønvika i Bodø er en fullblods nordnorsk Rap-degos som i 2013 ga ut albumet “Medvind” som var produsert i sin helhet av produsentduoen Dopefoam. Deif var også med på Nordlands-anthemen "Rop Høy" på plata “Aggrokultur" gitt ut av Hålogalandslaget som for uinvidde er han far Joddski og RSP. Den fremadstormende, men fortsatt relativt ferske rapperen har allerede rukket å spille 3 ganger på Parkenfestivalen og 2 ganger på Trænafestivalen. Han har vært support for artister som Jaa9 & OnklP, Joddski, Onyx, A-Laget, Yoguttene med flere. Denne kvelden står han på scenen sammen med Felony Force og Joddski på en eksklusiv verdenspremiere..

I Ching er en pop-up gruppe, bestående av Son Of Light, Vuyo og Kimichi aka Mr. Miyagi. Med en usedvanlig forkjærlighet for varm vintage Hip hop, satt i 2016, samlet Kimichi veteranen Son Of Light og den ekstremt talentfulle nykommeren Vuyo sammen i sin lydverden inspirert av kvalitets-Soulfunk fra 70-tallet og elektronisk musikk fra det europeiske dypet. Inspirert av orakelkunsten I Chings tidløshet, slipper trioen mixtapen “P.A.S.T." (People Are Still Trippin ́)” i løpet av 2016, Apens År.
Bill. kr. 225,- + bill.avg. 18 år leg.
Dørene åpner kl. 20.00.


Legg til i kalender Share
Vi anbefaler også ...
 
Program RF JDSS
Lørdag
20.07.24
BIG LATIN PARTY
Tirsdag
23.07.24
GOGOL BORDELLO
+ support: Puzzled Panther
Fredag
02.08.24
ALCHEMIST & BOLDY JAMES
Søndag
04.08.24
MR. BIG
– The BIG Finish
+ special guest: Dio Disciples
Torsdag
08.08.24
Øyanatt x Streetbackboys:
JOYHAUSER
Fredag
09.08.24
FLAMMER DANCE BAND
+ CARIBBEAN CRUISE CONTROL
Mandag
12.08.24
BLONDE REDHEAD
Torsdag
15.08.24
POPQUIZ MED LINN DORF OG MAI BRITT
Fredag
16.08.24
New Era Presents: 999999999
MEV / KAMELIIA / BARD X AMAR
Lørdag
17.08.24
ORAL BEE, MR. PIMP-LOTION & BIG ICE
Fredag
23.08.24
SEXHIBITION 2024
Lørdag
24.08.24
SEXHIBITION 2024
Fredag
30.08.24
DIRTY OPPLAND
Lørdag
31.08.24
3TOS
Onsdag
04.09.24
HENRETTELSESPODDEN
– Live
Torsdag
05.09.24
ÅGE ALEKSANDERSEN & SAMBANDET
– Takk for oss, Rockefeller! –
Fredag
06.09.24
ÅGE ALEKSANDERSEN & SAMBANDET
– Takk for oss, Rockefeller! –
Lørdag
07.09.24
ÅGE ALEKSANDERSEN & SAMBANDET
– Takk for oss, Rockefeller! –
Søndag
08.09.24
Hvis Jeg Var Deg
VALENTINERNE FEIRER JOKKES 60-ÅRSDAG
Mandag
09.09.24
Hvis Jeg Var Deg
VALENTINERNE FEIRER JOKKES 60-ÅRSDAG – Ekstrakonsert

Design og implementasjon: JPG Jungelpatruljen